Una virtut de l’estiu: saber aturar-se


Saber aturar-se, reposar, carregar piles, fer un punt i apart. . .

Tu i jo correm per la vida, però la vida corre més que nosaltres i mai no ens trobem cara a cara. Aleshores la vida ens arrossega, i fugim d'ella o la suportem.

Aturar-se no és perdre el temps. Si correm, al final no trobarem a ningú i, el més greu, no ens trobarem a nosaltres mateixos. Si tenim por d'aturar-nos, és que tenim por de trobar-nos.

Corrent molt no es pensa gaire, i avui convé pensar, perquè altres volen pensar per nosaltres. Per -qui sap- quins interessos!

A la nostra societat d'avui no convé que hi hagi persones “descansades”, sinó “distretes”, perquè una persona descansada és nova, més oberta i sap ordenar la seva vida, veient i apostant pel que de veres és important.

L'estiu és temps d’asserenar-se, de parlar més entre els esposos i la família, entre els amics, sense presses... És també un bon temps pel silenci, per oxigenar-se a plena natura, per assaborir més la vida, per estimar i sentir-nos estimats.

Apuntem ací algunes recomanacions per tal de poder-les fruir amb plenitud i viure-les amb joia:

- Cal rebre les vacances amb agraïment. Són fruit del nostre esforç i també ho són del treball dels altres.
- Cal viure-les amb solidaritat, perquè quan ho passem bé ens hem de recordar d’aquells que no poden descansar ni gaudir com nosaltres.
- Cal ocupar-les sàviament. En principi, les vacances són un temps buit d’obligacions que cadascú pot omplir lliurement. És bo pensar en tot. I primer cal pensar amb qui les anem a compartir. No oblidar tampoc alguns moments per a la lectura i per a la pregària.
- Cal tornar millor de com ens en varem anar, perquè si tornarem de les vacances més cansats, hauria estat un temps absurd i perdut.
- Aprofita les vacances per obrir-te al món de l’imprevist, del gratuït, i , sobretot, aprofita-les per obrir-te a Déu. Dialoga amb els teus amics, gaudeix de la natura. I no oblides que tot allò formós i bo que t’envolta, Déu t’ho regala.

Passem un bon mes d’agost, retrobant-nos en el descans, la reflexió, una bona lectura; en les converses disteses i amb tot el que puguem descobrir i/o compartir, preparant-nos amb alegria i vitalitat, per encaminar i emprendre un nou curs. Bon estiu!